Texel 2020

23 oktober t/m 26 oktober

Vrijdag 23 oktober:

Om 7.45 uur beginnen met de bus en treinreis, om vervolgens om 12.30 uur het veer van Den Helder naar Texel te nemen. Aangekomen op Texel huren we 2 fietsen en beginnen onze rit richting het hotel met een tussenstop in Den Burg bij een warme bakker en de Jumbo. Verkeersomleiding, dus fietsen over bos en veldwegen, wat een prachtig uitzicht mee gaf, over verschillende aangelegde duinen gefietst, langs velden en weiden & door bospaden. Tegen 15.00 uur kwamen we aan bij het hotel en konden gelijk inchecken. Even naar de kamer, bagage neerzetten, boodschappen opruimen, wat opfrissen en even uitrusten van het fietsen. Om vervolgens richting Cocksdorp te fietsen om te eten.. wat uiteindelijk een pizza wordt die we op een picknickband buiten hebben opgegeten. Even bij een supermarkt drinken halen en dan door naar de vuurtoren op het noordelijkste puntje van het eiland. Tegen dat we terug gingen naar het hotel was het donker.. fietsen over lange wegen zonder straatverlichting en een kort bospad. We waren blij dat we in het hotel terug waren, waar we nog even voor het slapen gaat wat tv hebben gekeken.

Zaterdag 24 oktober:

Wakker worden op een eiland, hoeveel mensen kunnen dat nou zeggen.. nou wij dus. Na een fijne, ontspannen nacht, tijd voor het ontbijt, wat een lekker en uitgebreid buffet was. Vervolgens ons klaar maken voor een dagje naar de duinen, tas met eten & drinken, fietsensleutel niet vergeten en we konden gaan. Op met de fiets naar het Nationaal Park Duinen van Texel, wat van zuid naar noord aan de westkust ligt. Hier hebben we 3,5 uur gelopen over de duinen en door velden. Schapen en wilde vogels gezien, een kudde schapen zien lopen die van de ene naar de andere plek werden verplaatst door een herder, verschillende duinen over gelopen, een lange kronkeltrap naar een uitkijkpunt en natuurlijk genoten van de stilte en het uitzicht wat op verschillende plekken prachtig te bewonderen was. Na deze wandeling weer terug fietsen naar het hotel, we vonden het wel goed om gewoon even een pauze te nemen, het was dan ook ruim na het midden van de dag. Niet te veel doen, want we zijn op vakantie! Tegen de avond eten bestellen wat we konden laten bezorgen in het hotel, top service ook van het hotel zelf!

Zondag 25 oktober:

Na een nacht waar de klok een uur terug is gezet en we wakker zijn geworden van de harde wind, ik het raam maar helemaal heb dicht gedaan, opstaan voor de tweede dag op Texel. Er was wat meer regen voorspeld dus dachten we laten we naar de Texelse Zoo gaan. Alleen met een kleine 30 minuten stonden we weer buiten, we misten dieren en het was er ontzettend klein.. beetje jammer wel. Dus besloten om naar Ecomare bij De Koog te gaan. Een halfuur fietsen… wat drie kwartier werd door de tegenwind, maar op tijd bij Ecomare aangekomen. Verschillende soorten zeehonden, bruinvissen, de dieren die in opvang zitten gezien, skeletopbouw van onder andere dolfijnen, orka’s, walvissen gezien, kleine haaien, roggen, zeesterren en ga zo maar door. Vanuit Ecomare kun je ook een stuk wadlopen, dus natuurlijk ook dit gedaan om vervolgens naar het strand bij strandpaviljoen paal 17 langs de zee te gaan lopen. Een klein maar snel vogeltje gezien die niet bang was van de golven en met terug lopen de wind in de rug met vervolgens ook een hele hoop regen en zand. Tijdens het terug fietsen kwam de zon meer en meer door en waren we blij dat we enigszins droog terug bij het hotel kwamen. Bleek het ook nog eens dat we nog eens de enige 2 gasten van het hotel waren, wat ook wel een luxe was. Eten besteld en vervolgens nog even lekker nagenieten op bed met een film

Maandag 26 oktober:

Opnieuw een ontspannen en laatste nacht gehad, iets langer blijven liggen want omdat we de enige 2 gasten in het hotel zijn konden we kiezen hoe laat we ontbijt wilden. 9.00 uur ontbijten, met extra warme broodjes en croissants, verse jus d’orange en een kommetje aardbeien niet te vergeten. Genoeg om energie te krijgen voor de fietstocht terug naar het veer. Tegen 10.30 uur uitchecken en de fietstocht terug kon beginnen. Met veel tegenwind en verschillende keren regen, waren we met iets meer als een uur later terug in Den Burg. Hier even een tussenstop nog gemaakt, om vervolgens verder te gaan naar het veer. Het laatste stuk was zoveel wind dat we zijn gaan lopen, de fietsen ingeleverd en we konden direct op het veer. Terug op het vaste land, begon onze terugreis met de bus en trein naar huis. Op Utrecht Centraal wel nog even een kleine pauze genomen om wat te eten, voordat we dan echt ieder naar huis verder gingen. Met een mooi, sportief en leuk weekend achter de rug.