It’s ME time

“Beauty begins the moment you decide to be yourself!”

-Coco Chanel-

 

Een van de moeilijkste dingen die er is als je altijd aan anderen denkt en jezelf continu wegcijfert. Maar toch, uiteindelijk moet je voor jezelf gaan kiezen, aan jezelf denken en doen wat jij leuk vindt om te doen. Maar hoe doe je dat nou precies, hoe doe je dat als je dat nog nooit hebt gedaan? DaarovIMG_gf7yai.jpger gaat deze blog, althans dat probeer ik toch een beetje op te schrijven.

Alle begin is moeilijk, en het ligt eraan wat voor persoon je bent. Ben je iemand die altijd anderen eerst helpt, steunt, kiest en jezelf helemaal onderaan zet. Of doe je toch zo af en toe een beetje aan jezelf denken? Zelf zit ik bij de personen die zichzelf helemaal wegcijfert voor anderen, wat je na verloop van tijd (kunnen jaren overheen gaan) de kop kost. Je begint er psychisch en lichamelijk last van te krijgen. Sneller moe worden, snel emotioneler zijn, niet veel zin hebben als andere mensen met suggesties komen om wat te gaan doen. Veel van deze mensen kunnen dan ook overspannen raken, wat kan uitlopen in een burn-out en/of depressie. Waarna het alleen maar moeilijker wordt om hier weer uit te komen. Toch zal het moeten, je moet weer energie krijgen, positiever in het leven gaan staan en weer de zin erin hebben om wat te gaan doen. Daarom begint het tijd te worden dat je voor jezelf gaat kiezen..

Te beginnen ga je de mensen die deze keuze niet respecteren vergeten (en negeren), je hebt hen niet meer nodig. Hoe moeilijk dat dit ook is, toch zal het moeten om ergens een begin te krijgen. Je gaat dan ook verder met de mensen die jou en jouw keuze(s) wel respecteren. Deze mensen kun je in je armen omhelzen en hou je vast in je hart, omdat je weet dat zij er voor jou zullen zijn (en andersom dit ook het geval is).

Dan het volgende; ga kleine dingen bedenken die je leuk en fijn vindt om te doen, een boek lezen, tekenen, muziek luisteren/maken, rennen, zwemmen, fotografie, koken/bakken.. Het kan om het even wat zijn, als het maar iets is waarbij jij je kunt ontspannen en jezelf (weer) kunt zijn. Begin met een paar keer in de maand en bouw dit op naar enkele keren in de maand. Tijd maken voor jezelf, ook al klinkt het raar, het is wel belangrijk dat je dit gaat doen.

Al doende groei je hier zelf meer in en begin je na verloop van tijd ook in de gaten te krijgen wanneer je de behoefte hebt om even wat voor jezelf te gaan doen en niet aan anderen te denken. Laat die maar lekker aan zichzelf gaan denken, dat doe jij nu ook!

Op deze manier (en er zijn nog veel manieren) kun je voor jezelf meer tijd gaan maken, meer aan jezelf gaan denken en doen wat jij leuk vindt!

Try it…!

IMG_-g7a796.jpg

Close your eyes! Open your eyes, and think to yourself!

 

Plaats een reactie